Software in het Momento dashboard


De digitale methoden die ondersteund worden door Momento, zijn allemaal ontwikkeld door professionals, vanuit visie, een doordachte leerlijn en bewezen didactiek. Wilt u alleen digitaal oefenen of toetsen of juist volledig digitaal werken? Uiteraard sluiten alle leermiddelen naadloos op elkaar aan! Dit geldt voor de didactische uitgangspunten, leerlijnen en lesdoelen. Zo houd je het hele lesproces overzichtelijk en eenduidig. Dat is belangrijk voor een optimaal leerrendement. U kunt de leerlingen bovendien niet alleen laten verwerken, maar dankzij de digitale ondersteuning van de methode kunt u ook eenvoudig een complete les geven. Elk van deze digitale leermiddelen biedt vele extra tools voor het geven van instructie, feedback en begeleiding.

Alle meest gebruikte methoden zijn gekoppeld aan het dashboard

In onderstaand overzicht kunt u zien welke digitale methoden gekoppeld zijn aan het Momento dashboard. Als uw school al gebruik maakt van digibord-, oefen-, verwerking- en/of toetssoftware van een of meerdere van onderstaande methoden, dan zullen de leerlingresultaten na installatie direct zichtbaar worden in het dashboard. Hiervoor hoeft u niets te doen. 

 Alles telt  Oefenweb - Taalzee
 Ambrasoft (vanaf voorjaar 2019)  Oefenweb - Rekentuin
 Argus Clou  Oefenweb - Words & birds
 Blink wereld  Pluspunt 3
 Brandaan 2  Rekenrijk 3 (uitsluitend toetsen)
 Cito LOVS  Reken zeker 2 (oefenen vanaf voorjaar 2019)
 De wereld in getallen 4  Spelling in beeld (uitsluitend toetsen)
 De zaken van Zwijsen (uitsluitend toetsen)  Spelling op maat 2
 Estafette 2  Staal
 Groove.me  Stepping Stones Junior
 Flits  Taal actief 4
 Getal en Ruimte junior (oefenen vanaf voorjaar 2019)   Taal in beeld (uitsluitend toetsen)
 Kleuterplein 2  Taal op maat 2
 Lijn 3  Taalverhaal.nu
 Meander 2  Veilig leren lezen - 2e maanversie (uitsluitend toetsen)
 Muiswerk Compleet - Rekenen  Veilig leren lezen - kim-versie
 Muiswerk Compleet - Taal  Wijzer! Aardrijkskunde 3
 Muiswerk Compleet - Engels  Wijzer! Natuur en techniek 3
 Muiswerk Turbotafels  Wijzer! Geschiedenis 1
 Naut 2  Wizwijs (uitsluitend toetsen)


Werkt u nog niet met educatieve software?

Dan zal het Momento dashboard logischerwijs ook geen resultaten tonen. Als u wel overweegt om te starten met digitaal leren, dan is Momento de beste partner. Wij maken het mogelijk om laagdrempelig, flexibel en betaalbaar te starten met 1 of enkele vakgebieden. Wij helpen uw schoolteam bij het maken van een gedegen keuze voor het softwarepakket wat het beste bij de schoolvisie en werkwijze past. Vervolgens betaalt u uitsluitend voor die softwareonderdelen die daadwerkelijk gebruikt gaan worden. Voor meer informatie en het aanschaffen van de verschillende methodes, neem contact op met uw schoolleverancier Heutink, de Rolf Groep of Reinders.