Totaaloplossing van educatieve content, leerlingdevices én een dashboard voor de leerkracht

 

Steeds meer scholen weten de weg naar digitaal leren te vinden en zo neemt ook de vraag naar een totaaloplossing op het gebied van digitaal leren toe. Veel leerkrachten en schoolteams zijn op zoek naar de beste educatieve content, in combinatie met een betaalbaar en kwalitatief goed leerlingdevice én een compleet overzicht van de leerresultaten van hun leerlingen. Mét maximale keuzevrijheid. U wilt immers zelf voor een leeroplossing en organisatievorm kunnen kiezen die bij uw visie en werkwijze past. De grote uitgeverijen en de schoolleveranciers Heutink, de Rolf groep en Reinders hebben hun krachten gebundeld en presenteren u een laagdrempelig totaalconcept: Momento. 


Het totaalconcept Momento bestaat uit 3 onderdelen

 1. Een vakoverstijgend dashboard voor de leerkracht.
 2. Vertrouwde educatieve content van topkwaliteit.
 3. Keuze uit tablet of Chromebooks van verschillende merken

Het Momento dashboard is gratis voor alle leerkrachten in Nederland. De Momento partners kunnen u daarnaast ook adviseren en faciliteren als u (stapsgewijs) wilt digitaliseren. Niet alleen hebben wij de beste educatieve content voor u geselecteerd, ook kunnen wij verschillende Momento devices leveren die uitermate geschikt zijn voor het onderwijs. Daarnaast kunnen wij uw complete infrastructuur inrichten en uw devices beheren.

De visie van de Momento partners

De oplossingen van Momento, zowel het dashboard als de Momento devices, zijn ontwikkeld op basis van de volgende visie en uitgangspunten:  

 • De rol van de leerkracht staat centraal. De leerkracht is de onderwijsprofessional en recht doen aan verschillen kan alleen mogelijk gemaakt worden als ICT en analyses gecombineerd worden met de kennis en kunde van de leerkracht. Niet een computer, maar de leerkracht (met input van de computer) kan de optimale leerroute van een leerling bepalen.

 • Een leerkracht, directeur of team moet zélf kunnen beslissen met welke content, met welke (combinatie van) leermiddelen en op welk tempo zij hun (digitale) onderwijs willen inrichten. Op elk van deze vlakken moeten zij maximale keuzevrijheid hebben.

 • Kwaliteit staat voorop, zowel in digitale content als in devices.

 • Betaalbare oplossing voor elke school. Elke leerkracht en leerling moet kunnen profiteren van de voordelen van een leerkrachtendashboard en daarom moeten alle scholen hier gratis over kunnen beschikken. Devices moeten uitwisselbaar zijn tussen leerlingen.  


De beste educatieve content

Kiezen voor Momento, is kiezen voor de juiste methoden. Methoden ontwikkeld door professionals, vanuit visie, een doordachte leerlijn en bewezen didactiek. Met de digitale leermiddelen die de Momento partners aanbieden, haal je het beste uit jezelf en de kinderen.  

 • Rijkere leerstof, eigentijds en aansluitend bij de leefwereld van kinderen
 • Aanvullende verwerkingsvormen (creëren, gamen, ontdekken)
 • De mogelijkheid om een ‘eigen leerproces’ te creëren
 • Didactische uitgangspunten, leerlijnen en lesdoelen sluiten op elkaar aan 

Klik voor meer prijsinformatie.

Realtime dashboard voor de leerkracht

Het Momento dashboard toont u in één oogopslag alle oefen- en toetsresultaten per groep, per vak of per leerling. U ziet uitsluitend de resultaten die worden geregistreerd in de uitgeverij-omgeving. Resultaten van digitale toetsen, toetsresultaten die u handmatig verwerkte en resultaten van digitale verwerking, zoals oefenen.

 • Geeft in 3 kliks oefen- en toetsinzicht, overzicht en analyse
 • Vormt de basis voor het maken van (gepersonaliseerde) handelingsplannen. 
 • Staat voor kwaliteit: oefen- en toetsresultaten worden apart weergegeven. 
 • Ondersteunt alle digitale leermiddelen 
 • In te zetten binnen elke werkwijze en visie

Het Momento dashboard voor leerkrachten is gratis beschikbaar voor alle scholen in Nederland. Klik voor meer informatie over het dashboard.

Momento device naar keuze vanaf 50 euro

Momento introduceert een nieuwe, speciaal voor het onderwijs geselecteerde lijn leerlingdevices tegen aantrekkelijke voorwaarden en prijzen. U kiest zelf wat voor type device (tablet, Chromebook, Windows notebook) en welk merk (Acer, Dell, HP of Lenovo) het beste bij u past. Alle Momento devices worden geleverd inclusief een basis digitale leer- en werkomgeving. 
Klik voor meer informatie over de Momento devices.